Η φόρτιση των εμπορικών ηλεκτρικών οχημάτων (Electrical Vehicles) θα αναδειχθεί ως ένας από τους ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς στο μέλλον.

Η ergonis σε συνεργασία με κορυφαίο σχεδιαστή λύσεων ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει την εγκατάσταση τους σε επιλεγμένα σημεία οικονομικού ενδιαφέροντος (μεγάλα αστικά κέντρα – τουριστικοί προορισμοί)  αποδεικνύοντας έμπρακτα την ευαισθησία που την διακατέχει στον κρίσιμο τομέα του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για φορτιστές που είναι σχεδιασμένοι ώστε να παρέχουν ευκολία στη λειτουργία, την απόδοση και την αξιοπιστία. Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερο συστήματα στην κατηγορία του, από τους φορτιστές μονού σημείου έως τις πιο εξελιγμένες λύσεις πολλαπλών σημείων και ταχείας φόρτισης.
Έχοντας στοχεύσει στην προστασία του περιβάλλοντος σαν ένα από τα σημαντικότερα σημεία της κοινωνικής ευθύνης που της αναλογεί η εταιρία ergonis σκοπεύει να  δημιουργήσει μια αξιέπαινη φήμη και να συνεργαστεί με τοπικές αρχές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, παρέχοντας λύσεις χρέωσης όχι μόνο για επιμέρους αυτοκίνητα και ταξί αλλά και ολόκληρα Στόλους λεωφορείων και οχημάτων τοπικής αυτοδιοίκησης, βοηθώντας τους παράλληλα να ανταποκριθούν κι αυτοί στις «πράσινες» ευθύνες τους.

 

Τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα ώστε να παρέχουν λύση σε οποιαδήποτε ανάγκη χρειαστεί και διαχωρίζονται ως εξής :

 • Για οικιακή χρήση, συμμορφωμένη με όλους τους κανονισμούς ασφαλείας, επιτρέποντας την ασφαλή φόρτιση των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
 • Εγκαταστάσεις σε οδούς, πεζόδρομους και ανοιχτούς χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων Αφορούν την υποδομή χρέωσης σε χώρους οδικής υποδομής που είναι πολύ συγκεκριμένες και αυστηρές, ιδίως όσον αφορά τα πρότυπα ηλεκτρικής ασφάλειας. Είναι μονάδες πρέπει να είναι εξαιρετικά ανθεκτικές ώστε να αντέχουν σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες και πράξεις βανδαλισμού.
 • Σύστημα Πολλαπλών Σημείων το οποίο παρέχει μια έξυπνη και οικονομικά αποδοτική λύση για χώρους στάθμευσης που θέλουν να προσφέρουν οπωσδήποτε πάνω από έξι πρίζες εξόδου για την φόρτιση EV. Το σύστημα παρέχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει το εισιτήριο σε μορφή barcode που εκδίδεται για τη στάθμευση έτσι ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί και για την πρόσβαση στον εξοπλισμό φόρτισης και EV.

  Αυτό το σύστημα επιτρέπει την έξυπνη διαχείριση και τον έλεγχο φόρτισης μεγάλου αριθμού οχημάτων. Το σύστημα ελέγχει διαφορετικές παραμέτρους του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και των οχημάτων που συνδέονται με αυτό, καθώς και τις προτιμήσεις του διαχειριστή του πάρκου και του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να επιτύχουν τα μέγιστα αποτελέσματα από τη χρέωση του οχήματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους, χρεώνοντας τους ευνοϊκότερους όρους όσον αφορά τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ή επιλέγοντας την άμεση χρέωση.

 • Γρήγοροι φορτιστές, με χρόνο φόρτισης περίπου 1 ώρα, οι γρήγοροι φορτιστές είναι ιδανικοί για εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και εγκαταστάσεις αναψυχής, στα οποία  οι οδηγοί είναι πιθανό να παραμείνουν για  ένα τέτοιο χρονικό διάστημα. Τα έξοδα εγκατάστασης και του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής μειώνονται ουσιαστικά, καθιστώντας έτσι μια καλή οικονομική λύση για όσους επιθυμούν να προσφέρουν μια γρήγορη επιλογή χρέωσης.
 • Οι φορτιστές ταχείας φόρτισης (DC) προσφέρουν τον ταχύτερο τρόπο φόρτισης των σημερινών ηλεκτρικών οχημάτων. Με ισχύ εξόδου 50kW, η φόρτιση ενός οχήματος διαρκεί μεταξύ 20 και 30 λεπτών.
  Η τροφοδοσία είναι δυνατή για τις απαιτήσεις όλων των τύπων ηλεκτρικών οχημάτων, η σειρά περιλαμβάνει πολλούς συνδυασμούς που μπορούν να είναι 50kW DC CHAdeMO, 50kW DC Combo 2 ή 43kW AC, και πάλι με επιλογές για μονάδες με μονή, διπλή και τριπλή θύρα.
  Ο εξοπλισμός είναι εύκολος στη χρήση και συμμορφώνεται με τα πρωτόκολλα γρήγορης φόρτισης (CHAdeMO και CCS Combo).
  Η επικοινωνία με το back office σύστημα παρέχεται από ένα μόντεμ 3G ή καλώδιο Ethernet και παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό χρέωσης, καθώς και τις δυνατότητες απομακρυσμένης διάγνωσης και επισκευής.

 

Στα πλαίσια ανάπτυξης ενός συστήματος αποθήκευσης/ανακύκλωσης των μπαταριών που κλείνουν το χρόνο λειτουργίας τους, δημιουργήθηκε η ιδέα της παροχής της δυνατότητας σε μια μπαταρία να έχει μια «2η ζωή»

Η χρήση των μπαταριών για την κίνηση των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, με το σύστημα διαχείρισης του οχήματος να αντισταθμίζει την υποβάθμιση των μπαταριών. Εντούτοις, τελικά η εμβέλεια του EV θα μειωθεί και η μπαταρία θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Στο σημείο κατά το οποίο πρέπει να αντικατασταθούν οι μπαταρίες ενός EV, είναι πιθανό να εξακολουθούν να έχουν το 80% της αρχικής χωρητικότητάς τους, καθιστώντας τους τέλειες για χρήση σε εφαρμογές «2ης ζωής».

Τα Οφέλη από την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου ενός EV είναι :

 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός οικονομικά αποδοτικού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας
 • Βελτιώνουν τα διαπιστευτήρια βιωσιμότητας του EV
 • Με την αύξηση της απομένουσας αξίας της μπαταρίας «δεύτερης ζωής» μειώνεται το κόστος απόκτησης ενός ηλεκτρικού οχήματος(EV)

Όσο όμως αυξάνεται η υποδομή ταχείας φόρτισης σε ένα τόπο, αυξάνεται και η ζήτηση στα δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Η αναβάθμιση των δικτύων σύνδεσης και η δημιουργία ενός δικτυωτού συστήματος φόρτισης  που είναι συχνά απαραίτητες κατά την εγκατάσταση συστημάτων DC ταχείας φόρτισης καθίστανται όλο και πιο δύσκολες και δαπανηρές.

Για το λόγο αυτό είναι εφικτό και επιβάλλεται  η ανάπτυξη ενός αρθρωτού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που χρησιμοποιεί μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) δεύτερης διάρκειας ζωής, με σκοπό τη μείωση του τελικού κόστους, το οποίο θα εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που του παρέχουν οι μπαταρίες αυτές.